Goda morotsbröd

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Omtyckta av alla! Blir saftiga av den stora mängden morötter och går väldigt snabbt att baka!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl sirap
  • 3 dl riven morot
  • 11-13 dl jästbrödsvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ca. 25 stycken. Ugn: 225 grader, 10 minuter.
    2. Blanda samman alla ingredienser. Värm mjölken till 37 grader innan du tillsätter jästen. Degen får vara ganska lös. Låt den jäsa ca. 20 minuter på en varm och dragfri plats.
    3. Baka ut degen till små runda bröd. Platta till dem något. Stänk lite vatten på dem innan de läggs in i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben