Goda piroger

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Gott att ha med på picnic.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 gram margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 5 1/2 dl mjöl
  • Fyllning
  • 600 gram köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 1 1/2 msk chilipulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk soya
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 dl gräddfil
  • 2 äggulor till pensling
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke, häll på degvätskan. Tillsätt ägg,mjöl och salt. Låt jäsa till dubbel storlek. Fräs under tiden ihop fyllningen till pirogerna. När degen är färdigjäst kavla ut den till cirklar ca 15 cm i diameter.
    2. Lägg en klick fyllning på och vik över. Tryck ihop skarven med en gaffel.
    3. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa 20 min.
    4. Pensla med ägg. Grädda i 225 grader i ca 15 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    lotta42 20 januari 2009

    pirogerna var supergoda kommer att göra dom igen vhLotta42

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben