Goda semlor

Serverar: 28 portioner

Goda, enkla luftiga semlor till kaffet

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 11 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Smät margarin och blanda i mjöllken och värm till 37 grader. Blanda i jästen sedan socker, salt, ägg och mjöl. Rör om till en slät deg ca 3 min låt degen jäsa i 30 min.
    2. 1 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver till utbakningen
    3. Rulla bullarna och låt bullarna jäsa igen 40 min. Grädda i ugn 225-250 grader i ca 8 - 10 minuter

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Den farliga maten
    Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben