Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
Den här glasstårtan påminner om GB:s Magnum vit med jordgubb.... blev en hit på kalaset!
Vispa grädden fast. Smält chokladen i vattenbad på spisen eller i mikron. Tillsätt äggen, ett i sänder, i den smälta chokladen. Vispa kraftigt. Blanda ner hälften av den vispade grädden. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa jordgubbarna i en matberedare. Blanda ned dem i resten av grädden. Tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda om. Bred ut jordgubbsblandningen i formen. Dra igenom båda lagren, lyft med en gaffel några ggr så att fyllningarna blandas lite grann. Ställ forman i frysen ca 4 tim. Ta fram tårtan 30 min innan servering. Garnera!
Kan ge ett jättebra betyg här, fick samma recept som du har här av en vän och använde den på påskafton och den gick verkligen hem bland vännerna, sååå god och fräsch, har man ej jordgubbar kan man lägga på strössel samt hyvla vit choklad ovanpå. Smidigt att man kan föbereda den så är det bara att servera gästerna så man slipper stå i köket hela kvällen =)