Hallonglasstårta

Serverar: 8-10 portioner

God

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • Hallon
  • Garnering
  • Mörk choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Marängbotten: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda resten av sockret med mandel och vänd ner i smeten. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Klicka smeten och grädda i 150 grader i 1 timme. Låt kallna.
    2. Fyllning: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker och rör i hallonen så att de mosas lite lätt. Rör i grädden och häll smeten ovanpå marängen. Frys in i 4 timmar, Ta ut glasstårtan 20 min före servering.
    3. Garnera med smält choklad och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katbeghan 7 april 2013

    Hittade detta recept för ett bra tag sedan i en veckotidning, men har inte fått testat den förrän nu. Och den blev supergod! Bjöd den till några goda vänner, som tyckte den var supergod! Vi åt upp nästan hela på direkten(2 vuxna+ 2 små barn). Så högsta betyg från oss!En solklar 5:a. Tog lite tid att göra, men var inte svår att göra. Kommer garanterat att göras flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben