Hallonglasstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar

Det här receptet tänker jag testa i sommar.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • 1 msk vetemjöl
  • Rivet skal av ½ citron
  • Fyllning
  • 250 g djupfrysta hallon
  • 3 äggulor
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Hallon
  • Mandelmassa grön
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan fint i en bunke. Rör i äggvitor, vetemjöl och rivet citronskal. Bred ut smeten i en smord springform (ca 22 cm i diameter). Grädda botten i 175 graders ugnsvärme, cirka 20 minuter. Låt botten vara kvar i formen och kallna.
    2. Till fyllningen: Tina hallonen och mosa dem lätt. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt. Vispa grädden till ganska fast skum. Blanda försiktigt alltsammans till fyllningen. Bred ut smeten över kakbottnen. Frys tårtan i minst 4 timmar. Garnera tårtan efter egen fantasi.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben