Hallonglasstårta

Mmmm...

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Glass
  • 200 g frysta hallon, tinade
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
    2. Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör försiktigt ner socker, nötter och choklad. Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
    3. Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
    4. Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
    5. Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben