Godaste söndagskycklingen

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god rätt, passar både till vardag som fest! Personligen tycker jag att bandpasta passar bäst till.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer färska eller djupfrysta
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ dl kycklingfond
  • Instruktioner

    1. Tina eventuellt frysta fileér, torka av dem och vira baconskivorna runt om. Lägg tätt i en ugnssäker form.
    2. Rör ihop vin, sambal oelek och fond och skeda över kycklingen.
    3. Tillaga i 200 grader i cirka 30 minuter och ös med skyn mot slutet. Servera med pasta eller ris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben