Söndagskyckling med päron.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Spännande smaker blandas här-chorizokorv, päron och blandade bär.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 chorizokorv
  • 4 päron
  • 3 msk smör
  • ½ dl vitt vin
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 stor kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • ½ citron
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g trädgårdsbär (frysta) el hallon och blåbär
  • 1 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär chorizon i bitar. Kärna ur och tärna ett av päronen fint. Fräs löken i 1 msk av smöret. Tillsätt chorizo, päron, vin och rosmarin. Låt puttra några minuter.
    2. Fyll kycklingen med blandningen och bind samman benen. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med resten av smöret. Stek kycklingen i ugnen i 175° ca 40 min. Ös då och då med stekskyn.
    3. Halvera de resterande päronen och gröp ur kärnhusen. Ta ut formen ur ugnen och lägg päronhalvorna runt kycklingen. Pressa över citronsaften och strö över lite rosmarin. Stek i ugnen ytterligare 20 min. När halva tiden gått, lägg trädgårdsbären i päronhalvorna och låt dem bli varma i ugnen.
    4. Sila ner stekskyn i en kastrull och vispa ner créme fraiche. Smaka av med rosmarin, salt och peppar och servera som en sås till kycklingen med kokt ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben