Söndagskyckling

Serverar: 4 portioner

Med en fyllning som består av bland annat paprika, selleri och majs får kycklingen en ny och lite annorlunda smak.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,5 kg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 skiva vitt bröd
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 kvist rosmarin
  • Några kvistar persilja
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk majskorn från burk
  • ½ dl kycklingbuljong
  • 1-2 msk smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Förbered kycklingen. Krydda den med salt och peppar.
    2. Tärna brödet. Ansa, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och ansa selleristjälkarna och skär dem i tunna skivor. Hacka bladen från rosmarin och persilja.
    3. Hetta upp oljan och bryn brödtärningarna tills de är knapriga. Ta upp brödet från stekpannan. Lägg i grönsakerna och låt dem mjukna i stekpannan. Tillsätt majs och buljong. Låt alltsammans sjuda på medelvärme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda sedan ner bröd och örter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grönsaksblandningen svalna lätt och fyll sedan kycklingen med grönsakerna. Tillslut kycklingen med hjälp av tandpetare.
    5. Pensla kycklingen med matfettet och lägg den med bröstsidan uppåt i en ugnsfast form. Stek i ugnen i 40 minuter. Vänd kycklingen och pensla den igen med lite matfett. Stek kycklingen ytterligare ca 40 minuter. Servera med goda tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben