Söndagskyckling med kantarellsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Lättlagat och gott.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 dl kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 3-4 dl röd mjölk
  • Maizenamjöl att reda såsen med
  • 3-5 dl torkade trattkantareller
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Rensa och dela kycklingfiléerna en gång på längden. Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra lätt. Stek av dem med lite vitt vin när de är genomstekta. Koka ris.
    2. Såsen: Lägg i lite smör eller margarin i stekpannan ( gör ej ren den efter att du stekt kycklingen). Häll i mjölk. grädde, vin och kycklingfond. Vispa ihop och tillsätt maizenamjöl. Red av, så att du får den lagom tjock. Salta och peppra efter tycke och smak. Lägg i svampen och låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Servera med riset och kycklingfiléerna.
    3. Ha gärna en liten sallad vid sidan. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben