Godiskaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här kakan är ingenting för den som räknar kalorier. Men den är super...

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 5 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • Instruktioner

    Skålla och skala mandeln, låt den torka och kör i food processor till lite grövre än mald. (Kommentar: går lika bra med skalad mandel(mandelkross) Dela gula och vita av 4 ägg Vispa 4 gulor, 1 helt ägg och socker Smält smör och blockchoklad på svag värme. Blanda mandel, smör och choklad i äggsmeten. Vispa vitorna och vänd ner dem i smeten. Grädda i smord och bröad form i 150 grader. Servera med grädde utblandad med lite konjak.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10-15
    4.5
    15 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben