Godiskaka

Denna kaka bakas i en liten långpanna. Min är 25*35 cm.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • 1 ½ dl kokande vatten
  • Smörkräm
  • 150 g smör/margarin
  • 1 ägg
  • 150-200 g riven mandelmassa
  • 150 g florsocker
  • Chokladtäcke
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 50 g kokosfett
  • Instruktioner

    Vispa äggen. Blanda vaniljsocker, bakpulver och kakaon och rör ner i äggen. Blanda socker och mjöl och rör sedan ner i äggsmeten. Blanda smälta smöret med det kokande vattnet och blanda ner i äggsmeten. Bred ut i en liten långpanna och grädda i 175 grader i ca 10-15 minuter. Gör under tiden smörkrämen. Blanda ihop smöret, ägg, riven mandelmassa och florsocker. När den gräddade kakan har svalnat, ska vara helt kall, breds smörkrämen på. Smält kokosfett och blockchokladen. Bred över på den kalla kakan. Lår kallna. Skär sedan i rutor. Värm kniven på en platta när du skär i kakan så att chokladen inte spricker. Tryck inte när du skär utan rispa lätt hela tiden tills du är igenom chokladen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10-15
    4.5
    15 min
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben