Gös à la Pierre

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gös lagad med "franska" tillbehör, dvs tomat, vitlök och persilja. Smaskens att servera med kokt eller pressad potatis, haricots verts, eller sockerärtor.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer, ca 600 g
  • Ca 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vatten till formen
  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl brödsmulor av dygnsgammalt bröd typ baguette
  • 1-1 ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk torkad och smulad dragon
  • 3-4 tomater, skivade
  • Smör att fräsa i
  • Citron - efter smak
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°C. Smörj ett ugnsfat. Lägg filéerna i ett lager. Salta o peppra lätt på fisken. Slå 2 msk vatten vid sidan av fisken på fatet.
    2. Fräs hackad vitlök i smör, lägg i smulorna av brödet och den torkade dragonen. Låt fräsa någon minut. BLanda ner persiljehacket och bred sen ut bladningen över fisken på fatet. Pressa ev över lite citron om du vill. Lägg tomatskivorna runtom fisken på fatet. Salta och peppra lite till. In i ugnen ca 20 min - eller "när det luktar fisk, ett bra tecken som talar om när fisken är klar" (ur Annas Nya Mat)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben