Gös med örttäcke i vitt vin

Fisk är alltid gott och festligt. Servera gärna vin till denna rätt.

Ingredienser

  • 900 g gösfile
  • 6 skivor vitt bröd
  • 1 liten knippa timjan
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g smör
  • 1 bit purjolök, den vita delen
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bena ur gösfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Skär bort kanterna på brödskivorna och grovhacka örterna. Kör dem i en matberedare tillsammans med vitlöken tills brödet är smuligt. Fördela brödet ovanpå fiskfiléerna. Hyvla hälften av smöret med en osthyvel och lägg ut skivorna ovanpå brödet.
    2. Skär purjolöken och vitlöken i tunna skivor och strö ut dem runt fisken i formen. Häll på vin och buljong runt filéerna och stoppa in formen i varm ugn 200°C ca 20 minuter.
    3. Ta ut fisken och lägg över filéerna på tallrikar eller ett fat. Sila spadet till en kastrull och koka upp. Ta kastrullen åt sidan och vispa i resten av smöret klickvis till en slät sås. Ringla såsen runt fisken och servera.
    4. Vintips: 12419 Umani Ronchi Casal di Serra

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben