Gös med smör och citronbrässerad potatis

Serverar: 4 portioner

Den här snabba fiskrätten med en varm sallad på smör och citronbrässerad potatis, tomat och lök smakar svensk sommar.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer utan skinn
  • 3 tomater, blandade sorter
  • 2 salladslökar
  • 4 potatisar
  • ½ citron, saften
  • 30 g smör
  • ½ dl gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • Gourmetsalt
  • Vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta. Sjud gösen 5-6 min.
    2. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
    3. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
    4. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
    5. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar. Droppa över olivoljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben