Gösfilé med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Ett kulinariskt äventyr! Var så säker - denna spännande och lite annorlunda fiskrätt smakar helt förträffligt.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 schalottenlök
  • 1 3/4 dl torrt vitt vin
  • 1½ tsk hummerfond, koncentrerad
  • 4 gösfiléer eller 8 rödspättafiléer, ca 600 g
  • 3 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 40 g kallt smör eller margarin
  • 1 krm rivet citronskal
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och dela paprikorna. Ta bort kärnorna. Skölj paprikorna noga och skär dem i mindre bitar.
    2. Skala och tärna schalottenlöken. Låt löken, paprikabitarna, vinet och hummerfonden koka upp i en kastrull. Lägg på lock och sjud på svag värme ca 15 minuter.
    3. Skölj försiktigt fiskfiléerna och torka dem med hushållspapper. Droppa över citronsaften och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna ovanpå paprikahacket, lägg på locket och låt fisken ångkoka på medelvärme ca 10 minuter. Ta upp fisken och lägg den på uppvärmda tallrikar, häll över lite av spadet, täck med folie och håll varmt.
    4. Puréa grönsakerna i en mixer och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde, värm men låt inte såsen koka. Blanda av och red såsen med det kalla matfettet. Smaksätt med salt, kajennpeppar, chilipulver och citronskal. Häll såsen över filéerna. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben