Gözleme - tunnbröd fyllda med spenat och fetaost

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvliga turkiska tunnbrödspaket med krämig spenat- och fetafyllning.

Ingredienser

  • Bröd
  • 100 g smör
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning, 360 g + 60 g
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 300 g färsk bladspenat
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 250 g fetaost
  • Till stekning
  • 3 msk olivolja
  • Pensling
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Bröd: Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 minuter, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30-40 minuter.
    2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja. Lägg i spenaten och fräs hastigt tills den har mjuknat. Krydda med salt och peppar.
    3. Dela degen i bitar som väger ca 55 g och rulla dem till bollar. Kavla ut degbollarna tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg spenatfyllningen mitt på rundlarna. Smula över fetaosten. Vik ihop som ett paket.
    4. Stek paketen i olja ca 3 minuter på varje sida på medelvärme så att de får färg. Ta upp och pensla bröden med smält smör. Skär dem mitt itu och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben