Gordon Ramseys rabarberpaj

Serverar: 6-8 portioner

Denna paj är helt fantastisk, en otroligt god paj komponerad av engelske mästerkocken Gordon Ramsay. Mums med Leilas Vaniljkräm. Finns oxå bland recepten.

Ingredienser

  • 0,75 kg rabarber
  • 3 st äpple(n), fasta
  • 1 msk flytande honung
  • 2 cm ingefära, färsk riven
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk röd saft light, eller cassis
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 150 g smör, osaltat
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och skär dem ungefär lika stort. Småkoka rabarber och äpplen med en smörklick i en rymlig gryta.
    2. Tillsätt honung, ingefära, kanel och cassis. Låt rabarbern koka mjuk men inte till puré. Det mesta av vätskan skall koka bort.
    3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort det mesta av skalen och hacka nötterna relativt grovt.
    4. Värm ugnen till 200 grader.
    5. Gör crumblen, smuldegen. Blanda mjöl, smör, farinsocker och hasselnötter med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa.
    6. Häll upp rabarberkompotten i en ugnsfast form. Toppa med crumble och grädda i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg. Servera ljummen

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben