Gorgonzolainbakad oxfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Mmmm

Ingredienser

  • 4 rostbiff med ben
  • 1 1/2 hg gorgonzola
  • 4 plader smördeg
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 tsk havssalt
  • 1 stk äggula
  • Sauce
  • 1 stk lök
  • 4 dl grädde 13 %
  • 1 1/2 stk grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Stek oxfilén i het panna så den får fin färg runt om. Lägg på fat och låt svalna.
    2. Kavla de tinade smördegsplattorna tunt. Dela osten i fyra delar och lägg mitt på smördegsplattan. Häll av köttsaften från de avsvalnade köttbitarna. Salta köttet lätt och peppra. Lägg köttet på osten. Skär bort hörnen på smördegsplattorna (sparas). Vik därefter ihop och tryck till kanterna ordentligt.
    3. Vispa upp ägget lätt med gaffel och pensla på lite i skarvarna. Vänd nu paketen och lägg dem med skarvarna nedåt på smort ugnssäkert fat. Skär ut små löv eller andra dekorationer av smördegsresterna. Pensla smördegspaketet med ägg.
    4. Lägg på eventuella dekorationer och pensla även dessa.
    5. Gräddas i 175° - 200° ca 20 minuter eller till dess paketen fått vacker färg.
    6. Till såsen börjar man med att finhacka löken och fräsa den på låg värme tills den är genomskinlig.
    7. Häll på grädde och köttsaft. Lägg i buljongtärningen och peppra rikligt. Låt såsen puttra i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av mot slutet och tillsätt eventuellt mera peppar eller salt. Om såsen känns för tjock späd med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben