Gorgonzolakyckling med valnötter

Serverar: 6-8 portioner

Gorgonzola och valnötter smakar bra ihop och gör denna kycklinggryta till något extra. Jag lärde mig inte tycka om smaken på den här typen av ost förrän jag hade passerat 30-strecket, men nu äter jag den med förtjusning om ej än till överdrift ...

Ingredienser

  • 2-3 färska eller frysta kycklingar
  • Örtsalt
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Ca 200 g gorgonzola - inte för stark
  • 2 dl purjolök, nålfint strimlad
  • 1 dl torr vit vermouth eller konjak
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1-2 dl crème fraîche
  • 1-2 påsar valnötskärnor à 50 g
  • Instruktioner

    1. Tina fryst kyckling.
    2. Dela kycklingen i halvor och fjärdedelar. Salta lätt med örtsalt och lägg dem på galler över en långpanna med folie i botten. Stek i 225° ca 25 minuter. Ös med litet buljong mot slutet och koka ur pannan med buljongen.
    3. Sila över buljongen i en kastrull och blanda i purjolök, grädde och smulad gorgonzola att smälta under vispning. Låt puttra sakta under lock ett par minuter och vispa sedan ned crème fraîche.
    4. Lägg kycklingen i en vid gryta med vinet och valnötterna och häll såsen över. Låt puttra sakta under lock 5 - 10 minuter.
    5. Servera med t ex råstekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben