Gorgonzolaspäckad fläskfilé med champinjoner och hasselbackspotatis
Serverar: 4-6 portioner
Att äta lyxigt behöver inte ta all tid i köket. Den här rätten är både lyxig och lätt att göra!
Extra smidigt är det med denna rätt att allt blir klart samtidigt!
Ingredienser
600 g fläskfilé
150 g gorgonzolaost
Steksnöre
Smör till stekning
300 g skogschampinjoner
Salt
Peppar
10-12 mellanstora potatisar
3-4 msk smör
½ dl ströbröd
Servering
Grönsallad
Instruktioner
Putsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra. Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och snurra ett steksnöre runt hela filén.
Skala potatisen och dela på mitten. Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom. Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. Baka potatisen i ugnen i ca 30 minuter på 220 grader.
Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Ta ut potatis och kött samtidigt och servera varmt tillsammans med en grönsallad.