Gorgonzolaspäckad fläskfilé med champinjoner och hasselbackspotatis

Serverar: 4-6 portioner

Att äta lyxigt behöver inte ta all tid i köket. Den här rätten är både lyxig och lätt att göra! Extra smidigt är det med denna rätt att allt blir klart samtidigt!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 150 g gorgonzolaost
  • Steksnöre
  • Smör till stekning
  • 300 g skogschampinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 10-12 mellanstora potatisar
  • 3-4 msk smör
  • ½ dl ströbröd
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra. Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
    2. Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och snurra ett steksnöre runt hela filén.
    3. Skala potatisen och dela på mitten. Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom. Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. Baka potatisen i ugnen i ca 30 minuter på 220 grader.
    4. Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
    5. Ta ut potatis och kött samtidigt och servera varmt tillsammans med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben