Gorgonzolaspäckad oxfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fin middag hemma!

Ingredienser

  • 4 oxfilétournedos (à ca 200 g)
  • 200 g mogen gorgonzolaost (gärna Colombo)
  • Smör till stekning
  • 4 cl gin
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 6 cl rödvin
  • 4 dl viltfond
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
    2. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna. Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt. Ha ett lock till hands om du behöver släcka elden i stekpannan.
    3. Ta upp köttbitarna, tillsätt lite mer smör i pannan och fräs löken lätt. Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde. Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår.
    4. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med friterad eller bakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    McDansk 16 augusti 2012

    TRYCKFELSNISSE I RECEPTET!!!! Det ska INTE vara 4 DL fond...... kanske bara 4 mastskedar....... fördärvade hela middagen.... 400 kr oxfilé... taCK SOM FAN! :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben