Grädd- och kardemummakringlor

Även för diabetiker

Ingredienser

  • 1/½ hg margarin eller smör
  • 1 msk socker
  • 2 dl sur grädde eller gräddfil
  • 6½ dl vetemjöl
  • 1 msk hjorthornssalt
  • 1½ tsk malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa upp grädde och socker. Blanda i smält margarin. Tillsätt mjölet blandat med hjorthornssaltet och kardemumman. Arbeta ihop degen på bakbordet.
    2. Låt degen vila på kallt ställe en stund. Rulla ut den till längder, dela den i bitar och rulla ut varje bit lillfingertjock. Forma degbiten till ringar eller kringlor.
    3. Grädda dem ljusgula i medelvarm ugn – 200 grader – omkring 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben