Gräddig chilipasta

Serverar: 3-4 portioner

Smidig och enkel.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g färsk skinka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 knippe ruccola
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Skär köttet i strimlor. 2. Skala och hacka vitlöken och skala och skiva rödlöken. 3. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta. 4. Fräs vitlök och rödlök och lägg över i grytan. 5. Tillsätt grädde, fond, sambal oelek och soja. Låt allt koka några minuter. Servera såsen med pastan och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ann_hann 15 mars 2009

    Mycket gott. Men jag byter gärna ut mellangrädden mot vispgrädde eftersom jag inte tycker att det blir så krämigt med mellangrädde. En fråga om hur mkt kalorier man vill ha i det förstås. Lättlagat och gott!

    Wombat04 12 april 2010

    Fantastiskt gott, dock lite starkt med sambalen för mig, men det är jag som är känslig. En stark fyra och det blir absolut inte sista gången vi lagar det. Jag älskar sådana här pastarätter med mycket smak! Tack för ett härligt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben