Gräddig färskostpudding - Paskha

Serverar: 8 portioner

Ett recept enpassat till svenska råvaror. Ryska påskbordets stora dessert heter Paskha, som betyder Påsk.

Ingredienser

  • 500 g kesella (10%)
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk gelatinpulver + 4 msk kallt vatten
  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • ca 30 g finhackad suckat
  • Garnering
  • Frukter
  • Bär
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop kesella med strösocker och vaniljsocker.
    2. Låt gelatinet svälla och smälta enligt anvisning på förpackningen. Vispa ner gelatinet i en tunn stråle i kesellasmeten. Sätt smeten i kylskåpet i 20 minuter.
    3. Vispa grädden till fast skum och vänd ner den i kesellasmeten.
    4. Skölj en form, eller rostfri bunke (diameter i botten ca 9 cm, upptill ca 15 cm, höjd ca 9 cm) med kallt vatten. Häll i smeten och ställ desserten i kylskåpet att stelna helt, minst 4 timmar.
    5. Paskhan kan göras 2-3 dagar före servering. Täck ytan med plastfolie och låt den stå i kylskåp fritt från starka matdofter.
    6. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp paskhan på serveringsfat. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    up1 1 april 2013

    Denna Paskha är god har gjort den några gånger!((Har samma recept sen tidigare och tänkte nu ska jag sätta in det. Men fann ditt!) Lätt att göra. Glad påsk! från Norrbotten

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben