Gräddig kyckling a la fond pastasås

Serverar: 5 portioner

Tid: 50 minuter

Krämig och ljuvlig kycklingsås på ett enkelt sätt med ordentlig smak förstärkare av flera fonder . Måtten är inte exakta så smaka av när alla fonder tillsatts och späd med mjölk och maizena om det blir för starkt eller för lite sås. Eller om du vill ha mer i av någon fond. Går även att servera med potatis

Ingredienser

  • 1 kg grillade kycklingklubbor utan salt, hemgjorda
  • 7 dl vispgrädde eller smalare
  • 500 g pasta
  • 200 g grönsaksblandning i påse (paprika, ärtor och majs)
  • 1 l mjölk
  • 100 g riven ost
  • Maizenaredning ljus
  • Grovmalen svartpeppar
  • Fonder
  • 2 ml kyckling fond av touch of taste
  • 1 ml grönsaksfond av touch of taste
  • 1 ml katarellfond av touch of taste
  • 1 ml charlottenslök fond av touch of taste
  • Övrigt
  • 1 ml tomatpuré (valfritt)
  • 1 ml soya
  • Instruktioner

    1. Grilla kycklingklubborna utan salt enligt förpackning. Ta bort skinnet och bena ur dem och gör ca 3 cm bitar med kniv.
    2. Koka pastan. Häll grädden i en teflonstek panna eller annan beläggning som inte klibbar och red den snabbt under puttring med lite maizena så det blir en sås. Lägg i kycklingbitarna och alla fonder och soya, tomatpuré. Smaka av sen om du tycker det är lagom med fond eller för starkt eller mer av någon fond kanske?. Späd då med mjölk och maizena redning för att dryga ut såsen medan kycklingbitarna puttrar med. När du är nöjd.
    3. Låter du det puttra ett tag under lock i stekpannan så blir det godare.
    4. Klart
    5. Sen pepprar du och tillsätter upptinad grönsaksblandning i såsen. Servera direkt med ny kokt pasta med riven ost på. Om man gör kycklingbitarna större och såsen tjockare går det utmärkt att servera till potatis och rödvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben