Suovas är torrsaltat och traditionellt rökt renkött. Det finns att köpa i hallarna och i välsorterade butiker, men får man inte tag på det kan man använda vanligt renskav i stället.
Ingredienser
300 g suovas
3 schalottenlökar
200 g trattkantareller eller skogschampinjoner
Smör till stekning
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
0,5 msk kalvfond, konc
1 msk svartvinbärsgelé
Svartpeppar
Salt, ev
Instruktioner
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.
Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.
Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.
Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.
Detta ser gott ut men jag har ingen aning om vad suovas är. Förmodligen något köttslag men vilket?