Gräddig suovaspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Suovas är torrsaltat och traditionellt rökt renkött. Det finns att köpa i hallarna och i välsorterade butiker, men får man inte tag på det kan man använda vanligt renskav i stället.

Ingredienser

  • 300 g suovas
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g trattkantareller eller skogschampinjoner
  • Smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 msk kalvfond, konc
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • Svartpeppar
  • Salt, ev
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.
    2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.
    3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.
    4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 22 oktober 2008

    Detta ser gott ut men jag har ingen aning om vad suovas är. Förmodligen något köttslag men vilket?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben