Gräddig timjankyckling

Serverar: 4 portioner

Precis som tidigare är den perfekt i kall matlagning, men nu är den dessutom ett lätt alternativ, 15%, i grytor, soppor, gratänger och varma såser. 1 färsk eller tinad kyckling på cirka 1,2 kg

Ingredienser

  • 1,2 kg kyckling
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 knippa persilja
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tsk timjan
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Klyv kycklingen i 2 halvor. Gnid in en blandning av salt och peppar runt om. Fördela persiljan med stjälk och allt inuti varje halva. Lägg kycklingbitarna med skinnsidan upp i en smord ugnsfast form. Finhacka schalottenlöken. Blanda hackad lök med timjan, crème fraîche, grädde och hönsbuljong. Häll blandningen över kycklinghalvorna. Klicka ut smöret på kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ös flera gånger under stektiden. Servera kycklingen med ris eller pasta och sallad utan dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben