Serverar: 4 portioner
Precis som tidigare är den perfekt i kall matlagning, men nu är den dessutom ett lätt alternativ, 15%, i grytor, soppor, gratänger och varma såser. 1 färsk eller tinad kyckling på cirka 1,2 kg
Sätt ugnen på 200°. Klyv kycklingen i 2 halvor. Gnid in en blandning av salt och peppar runt om. Fördela persiljan med stjälk och allt inuti varje halva. Lägg kycklingbitarna med skinnsidan upp i en smord ugnsfast form. Finhacka schalottenlöken. Blanda hackad lök med timjan, crème fraîche, grädde och hönsbuljong. Häll blandningen över kycklinghalvorna. Klicka ut smöret på kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ös flera gånger under stektiden. Servera kycklingen med ris eller pasta och sallad utan dressing.
Gräddig timjankyckling
Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...