Gräddkokta rotfrukter med citron och rosmarin

Serverar: 4 portioner

God vegorätt som också är god som tillbehör till korv, fågel eller kött.

Ingredienser

  • 1 kg rotfrukter
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk rosmarin
  • Rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna (t.ex. kålrot, morötter, palsternacka, rotselleri) och skär dem i bitar.
    2. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt grädde och rosmarin. Låt det koka utan lock några minuter.
    3. Smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Garnera med citronskal och färsk rosmarin eller persilja.
    4. Servera med fullkornsris eller pasta.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (2)

    Isis28 21 oktober 2011

    Mycket god ,så det blir flera gånger =)

    evaullabritt 3 juli 2013

    Ett jättebra recept. Men jag använde vispgrädde i stället för mellangrädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben