Gräddkola

Serverar: 60 portioner

God kola med vaniljsocker.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • Ca 1 msk vaniljsocker
  • Plastfolie el smörpapper
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en vid tjockbottnad kastrull, gärna en traktörpanna. Smält på hög värme och rör om ordentligt. Koka kolasmeten (häftigt) tills den börjar tjockna, 15-30 min. Rör först då om i botten. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet.
    2. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.
    3. Häll upp smeten på smord plåt. Låt den svalna och stelna något i rumstemperatur. Skär eller klipp kolan i bitar. Linda in dem i plastfolie eller smörpapper. Förvara kolorna svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben