Gräddkola

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl sirap
  • 1 kryddmått salt
  • 1 kryddmått ättiksprit
  • Instruktioner

    Smält smöret. Tillsätt grädde socker, sirap och saltet. Låt koka upp och tillsätt ättikspriten så smeten inte sockrar sig. Låt alltsammans koka på svag värme under omrörning tills den klarar kolatest (en droppe av smeten droppas i ett glas kallt vatten. När den stelnar och kan rullas till en kula är den klar). Tid ca 45 min - 1,5 timme. Vik en form av dubbel aluminiumfolie ca 15x20 cm. Pensla med smör eller olja. Häll i kolasmeten och låt det kallna. Skär kolan i fyrkanter och vira in den i smörpapper eller folie. Går bra att frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben