Gräddkola med mandel

Serverar: 60-80 portioner

Linda in kulorna i papper så att de inte fastnar i varandra.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1½ dl sirap
  • 1½ dl sötmandel
  • 1 msk olja till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna utom mandeln i vid tjockbottnad kastrull. Koka kolamassan över svag värme. Rör då och då. Den är färdig då den stelnar och kan rullas till en kula, s.k. kulprov, när man häller några droppar i ett glas kallt vatten. Beräkna ca 1 timma koktid.
    2. Skålla, skala och skär under tidenmandeln i strimlor. Rosta dessa på aluminiumfolie i 100 graders ugn några minuter. Rör ner mandeln och häll snabbt upp kolan i oljan liten långpanna.
    3. Skär kolan i bitar med oljad vass kniv, innan den stelnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben