Gräddstuvad brysselkål

Serverar: 10 portioner

Perfekt som tillbehör på exempelvis julbordet.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka brysselkålen i 1 tsk salt per liter vatten 8-10 minuter tills den är mjuk. Låt kålen rinna av i ett durkslag.
    2. Vispa samman grädde, mjölk och mjöl i en liten kastrull. Sjud under vispning 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg brysselkålen i kastrullen och värm försiktigt före servering. Späd ev med 1 msk mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben