Gräddstuvad brysselkål
Serverar:
10 portioner
Perfekt som tillbehör på exempelvis julbordet.
Ingredienser
500 g brysselkål
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
Instruktioner
Koka brysselkålen i 1 tsk salt per liter vatten 8-10 minuter tills den är mjuk. Låt kålen rinna av i ett durkslag.
Vispa samman grädde, mjölk och mjöl i en liten kastrull. Sjud under vispning 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg brysselkålen i kastrullen och värm försiktigt före servering. Späd ev med 1 msk mjölk.
Liknande recept
Biff med brysselkål och bönor
2
Gratinerade gräddstuvade rödbetor med chèvre
5
50 min
4
2
Mina gräddstuvade varma kantarellmackor med bacon och lök!
5
30 min
2-5
3
Gryta med brysselkål och potatis - Kelbimbófözelék
Gräddstuvad purjopotatis
3.5
30 min
4-6
Gräddstuvad vitkålskyckling - allt i ett
3
2 h
4-6
Brysselkål med rostade hasselnötter
5
1
Nürnbergerkorv med brysselkål och äggula
5
4
1
Brysselkåls paj
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!