Granfots LCHF tacopaj

Serverar: 4 portioner

Riktigt god!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • Ca 500 g köttfärs
  • 1 lök
  • 1 krossad och hackad vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokrydda (gärna ekologisk), ca 40 g
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Sås
  • 2 hackade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 4 msk majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Smält smöret i pajformen (använd ej för liten form, äggstanningen sväller ganska mycket) i ugnen. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajformen. Grädda i ugnen (ca 175-200 grader) tills pajskalet fått fin färg.
    2. Fyllning: Stek köttfärsen, löken och vitlöken, blanda i tacokryddan, tomatpurén och vattnet, låt puttra en stund. Fördela köttfärsen på pajbotten.
    3. Sås: Blanda alla ingredienserna och häll över köttfärsen.
    4. Grädda pajen i 225 grader ca 10-15 min eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    lena4 10 oktober 2011

    Mums. Detta va supergott. Enkelt att göra också. Kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg. Lena

    Merica78 22 oktober 2012

    Mycket gott! Hade ingen grädde, så fick ta vatten och mjölk istället, vilket blev nog så bra. Snabbt och lätt att göra dessutom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben