Gratäng med kål och bacon

Serverar: 4 portioner

Den här fantastiska kål- och potatisrätten med bacon är ett mycket gott och mättande tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 msk margarin
  • 1 stor hackad silverlök
  • 4 strimlade skivor bacon
  • 1 l vitkål, fint strimlad
  • 1 dl öl
  • 2½ dl köttbuljong
  • 2½ dl riven ost, 17 % fett
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Låt sjuda fem minuter, låt rinna av väl.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad stekpanna och bryn lök och bacon åtta-tio minuter tills det är gyllene och knaprigt. Tillsätt kålen och fräs under omrörning två-tre minuter tills kålen är mjuk.
    3. Tillsätt potatis, öl och buljong och koka upp. Låt sjuda fem minuter under omrörning tills vätskan har reducerats något.
    4. Lägg över i en form som rymmer 1½ liter. Strö över osten och gratinera i ugnen 25-30 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har en fin gyllene färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    snuttan66 8 december 2011

    Gu så goooottt.Det var ju svårt att sluta äta:-))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben