Gratinerad blomkål

Serverar: 6-8 portioner

Gott som tillbehör eller som ensam rätt serverad med kokt potatis.

Ingredienser

  • 2 blomkålshuvuden
  • 3 tsk salt/l vatten
  • Skinksås
  • 150 - 200 g skinka
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj blomkålen. Koka den nätt och jämnt mjuk, tag upp och låt rinna av. 2. Skär champinjonerna i skivor och skinkan i små tärningar. 3. Fräs champinjonerna i matfettet. Strö över vetemjölet, rör om och späd med mjölk. 4. Blanda ner skinkbitarna och smaksätt med salt och peppar. Låt såsen puttra 5 min. 5. Häll såsen och fördela osten över blomkålen i en ugnsfast form och gratinera ca 3 - 4 min. i 300-gradig ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben