Gratinerad blomkål med senapssås

Serverar: 2 portioner

Gott som tillbehör till olika rätter eller som ensamrätt med potatis och en sallad!

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl kokvatten
  • 1 dl grädde
  • 2 msk maizenaredning
  • ca 2 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryt blomkålshuvudet i buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 4 min. Låt blomkålen rinna av men spar 2 dl av kokvattnet.
    2. Koka upp kokvattnet tillsammans med grädde. Red med maizenaredning. Smaka av med senap och salt.
    3. Lägg blomkålen i en gratängform och häll såsen över. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 15 min.
    4. Serveras med potatis i någon form, förslagsvis kokt, eller som tillbehör till kötträtter, tex kassler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben