Gratinerad fläskfilé med champinjonsås

Serverar: 4 portioner

En toppengod bjudrätt!

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Ca 12-15 färska champinjoner
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk fransk senap
  • 1-2 krm franska örtkryddor
  • ½-1 krm chili grillkrydda
  • 2-3 msk kalvfond
  • Guldsoya, för färgens skull
  • 175 -200 g riven ost, av valfri sort
  • Salt efter smak
  • 2 krm svartpeppar
  • Några tag med rosépepparkvarnen
  • 1 knippe persilja till garneringen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skiva fläskfilén i bitar. Bryn fläskfilén i smör en minut på varje sida, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en smord ugnsform.
    2. Rensa och skär champinjonerna i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör tillsammans med schalottenlöken och vitlöken. Häll svampblandningen över fläskfilén.
    3. Blanda grädde, mjölk, kalvfond, fransk senap ost. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar, rosépeppar, chili grillkrydda, franska örtkryddor Häll gräddblandningen över fläskfilén och svampen.
    4. Ställ in fläskfilén i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Hacka persiljan och garnera rätten med persiljehacket precis innan serveringen.
    5. Servera med riskupoler, potatisklyftor eller hasselbackspotatis. Bjud även en god grönsallad till. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben