Gratinerad fläskfilé med kantareller och fransk senap

Serverar: 4 portioner

Godast är naturligtvis med färska kantareller, har man inga går det naturligtvis även att använda kantareller på burk.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 liter färska kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk fransk senap
  • 125 g smakrik ost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa och skiva fläskfilén i 12 bitar. Bryn fläskfilén i smör en minut på varje sida, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en smord ugnsform.
    3. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlöken. Häll kantarellblandningen över fläskfilén.
    4. Blanda grädde. Fransk senap och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll gräddblandningen över fläskfilén.
    5. Ställ in fläskfilén i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med ris eller hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zonale 13 september 2008

    Enkelt och gott med få ingredienser. Färska kantareller ger naturligtvis den bästa smaken.

    lauralerum 9 december 2010

    Provade ditt recept på första adventsmiddag. Alla uppskattade rätten jätte mycket. I morgon skall den serveras igen till goda vänner. Inte alls svår att göra och jätte gott. Smakrik ost är ett måste. Tusen tack!

    ullalis 30 oktober 2011

    Perfekt bjudmat, när man inte vill stå i köket när gästerna har kommit. Jag bytte 1/3 av grädden mot creme fraiche.

    mafia 17 november 2012

    Jättegott, Queenie! Jag lagade detta förra helgen till mina gäster och det blev väldigt uppskattat. Även med kantareller från frysen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben