Gratinerad glass med maräng och bär

Serverar: 10-12 portioner

Denna kommer säkert att bli en favorit på midsommar.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 sockerkaksbotten
  • 4 dl bär
  • 1 liter vaniljglass
  • 2 liter färska bär
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitan långsamt i 3 minuter. Öka sedan hastigheten och vispa till en fast konsistens. Koka socker och vatten till 121 grader. Häll försiktigt ner den heta sockerlagen i äggvitan. Vispa under tiden. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat. Lägg marängen i en spritspåse och förvara den kallt.
    2. Lägg sockerkaksbotten på ett fat. Toppa med 4 dl bär. Skär glassen i skivor och fördela över bären.Ställ den i frysen om den inte ska serveras på en gång. Spritsa marängen ovanpå så den täcker tårtan. Gratinera med gasolbrännare eller under grillelement i ugnen ,250 grader, tills den får fin färg. Det går fort! Täck fatet med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Helida 23 augusti 2008

    Vi bjöd på denna tårta/glass på vår dotters tårtkalas när hon fyllde 6 år. Väldigt god är den och den blev väldigt populär. Vi använde gasolbrännare och gjorde det vid bordet när gästerna satt sig och det blev ett kul inslag. MUMS!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben