Gratinerad kyckling med mango chutney

Serverar: 4 portioner

Ännu ett suveränt recept som är utmärkt att bjuda på. Mums!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • peppar
  • 1 - 2 röda paprikor
  • 1 dl mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 banan
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Bryn kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna. Sänk värmen och låt de eftersteka ca 8-10 minuter. Salta och peppra. Skär kycklingen i sneda bitar och lägg dem i en smord eldfast form. Kärna ur och hacka paprikan. Lägg den ovanpå kycklingen. Rör ut creme fraiche med mango chutney, pressad vitlök, curry, sambal oelek och mosad banan. Bred röran över innehållet i formen. Strö på riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått lite färg. Garnera ev med paprika ringar och lite färska örter.
    3. Servera med ris eller bandspagetti och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carola_bengtsson 22 december 2009

    Detta recept har jag också i min samling, slapp skriva in det här! Fantastiskt gott. Går att göra större sats eller flera stycken om man har många på kalas. Brukar vara väldigt uppskattat av både stora som små!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben