Gratinerad landgång med kryddig köttfärsröra

Serverar: 2-4 portioner

Gott med en kall öl till

Ingredienser

  • 2 vita landgångsbröd (finns att köpa färdigskurna ligger oftast i frysen) eller 4-6 skivor formfranska
  • Smör
  • 2 tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk marg
  • 400 g köttfärs
  • 1 liten burk (ca 50 g ) ansjovisfiléer
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • Gratinering
  • 1 påse bearnasesås
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Bred smör på bröden. Skiva tomater och lägg på dem. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i marg i en stekpanna.Tillsätt köttfärsen bryn och rör om så att färsen blir grynig. Tillsätt ansjovisen med spad. Häll på chilisåsen och vatten. Låt röran puttra några minuter. Smaka av röran, den ska vara ganska kryddstark. Bred ut köttröran på bröden. Tillred såsen enligt beskrivningen på påsen. Sätt ugnen på 250 grader . Häll på såsen, strö på riven ost. Gratinera landgångarna ca 10 minuter Lägg ev. upp smörgåsen på en skärbräda och skär upp i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben