Gratinerat vitlöksbröd i långpanna

Serverar: 12-14 portioner

Baka ett tunt pizzaliknande bröd i långpanna som är gott till picknick, som snacks, soppa eller till en sallad.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1-2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Ca 200 g ost, riven
  • Persilja, färsk
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Tryck hål i degen med pekfingret så att inga luftbubblor bildas under gräddningen. Blanda olja och pressad vitlök i en skål. Pensla blandningen på degplattan och strö över riven ost och hackad persilja.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 13-15 minuter eller tills det får fin färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i bitar med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben