Gravad strömming med lime och pepparrot

Crémen med lime och pepparrot innehåller oxå bl.a. cantadouost, grädde, crème fraiche och honung. En passande rätt på julbordet!

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 liter vatten
  • 1½ dl ättiksprit 12%
  • 3 msk salt
  • Lime- och pepparrotscrème
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 burk cantadouost med pepparrot
  • 3/4 dl grädde
  • Skal och saft av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • Ev. lite mera riven pepparrot
  • Garnering
  • Riven pepparrot
  • Rivet skal av lime eller limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Drag bort skinnet från strömmingsfiléerna och dela dem. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg strömmigsfiléerna i en skål.
    2. Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör om tills saltet har löst sig. Häll lagen över strömmingen. Ställ strömmingen kallt över natten.
    3. Rör samman osten med crème fraiche och grädde. Riv skalet fint och pressa ur saften från limen. rör ner det i ostsmeten tillsammans med honung och salt. Smaka av och komplettera ev. med lite mera riven pepparrot och salt.
    4. Ta upp strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Vänd ner dem försiktigt i lime´och pepparrotscrèmen. Inläggningen blir godare om den får stå till nästa dag. Garnera ev. med pepparrot och lime.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben