Gravad strömming med lime och pepparrot
Crémen med lime och pepparrot innehåller oxå bl.a. cantadouost, grädde, crème fraiche och honung.
En passande rätt på julbordet!
Ingredienser
500 g strömmingsfilé
1 liter vatten
1½ dl ättiksprit 12%
3 msk salt
Lime- och pepparrotscrème
1 dl crème fraiche
1 burk cantadouost med pepparrot
3/4 dl grädde
Skal och saft av 1 lime
1 msk flytande honung
½ tsk salt
Ev. lite mera riven pepparrot
Garnering
Riven pepparrot
Rivet skal av lime eller limeklyftor
Instruktioner
- Drag bort skinnet från strömmingsfiléerna och dela dem.
Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg strömmigsfiléerna i en skål.
- Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör om tills saltet har löst sig. Häll lagen över strömmingen. Ställ strömmingen kallt över natten.
- Rör samman osten med crème fraiche och grädde. Riv skalet fint och pressa ur saften från limen. rör ner det i ostsmeten tillsammans med honung och salt. Smaka av och komplettera ev. med lite mera riven pepparrot och salt.
- Ta upp strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Vänd ner dem försiktigt i lime´och pepparrotscrèmen. Inläggningen blir godare om den får stå till nästa dag. Garnera ev. med pepparrot och lime.
Liknande recept
Kommentarer (0)