Gravstenar med dipp

Serverar: 6 portioner

Skrämmande gott! Du kan antingen göra de här i flera små skålar, eller ta en stor form och förbereda en hel kyrkogård till gästerna. Laktosfri och äggfri. Använd glutenfria kex för glutenfri variant.

Ingredienser

  • Avokado- och majsdipp
  • 4 avokador
  • 3 dl majskorn
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • Rödbetschips, mixade eller krossade
  • Salta kex, eventuellt glutenfria
  • Färskost, t ex Oatly påMackan eller Tofutti Creamy Smooth
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop samtliga ingredienser till dippen till en krämig röra. Fördela i 10 små glas eller i en stor form.
    2. Strö över krossade rödbetschips. Det ska likna jord. Fyll en spritspåse med lite färskost och spritsa R.I.P, ett kors eller annat på kexen. Stick ner i skålarna eller i formen. Klart!

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben