Green curry thai

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbfixad thaisoppa med mycket smak. Alternativt, gör den lite tjockare och servera som gryta med jasminris som tillbehör.

Ingredienser

  • 1 brk kokosmjölk á 400 ml
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 zucchini, skuren i tärningar
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Olja att fräsa i
  • Instruktioner

    1. Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja. Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten. Koka upp. Låt soppan fortsätta koka men på svag värme i ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i koriander två minuter innan servering.
    2. För att få en mer grytkonsistens avstå från att blanda i vattnet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben