Grekens moussaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Grekens moussaka

Ingredienser

  • 2 medelstora zucchini
  • 2 stora auberginer
  • 1 kg potatis
  • 1 lök, finhackad
  • 1 kg nötfärs
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 4 mogna tomater eller 1 burk krossade
  • persilja, finhackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • 1 Halloumiost, riven
  • bechamelsås
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva auberginen och zucchinin. Bryn dem lätt så att de får lite färg. Skala och skiva potatisen, råstek den lätt. Värm oljan och fräs upp löken och köttfärsen. Slå över vinet och tillsätt tomaterna, som är skalade och passerade (eller burken med krossade tomater). Smaksätt med persilja, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i 15 minuter.
    2. Lägg potatisskivorna i en eldfast form, salta och strö lite riven ost över. Bred ut köttfärsröran jämnt över potatisen. Täck därefter köttfärsen med aubergine-och zucchini-skivorna och lägg till sist ett täcke med bechamelsås överst. Pudra hela antättningen med lite riven halloumiost. Grädda moussakan i medelvarm ugn (175 grader) i ca 30-40 minuter tills den får en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hannastyrbjorn 15 juni 2011

    Troligen den godaste moussaka jag ätit :) Synd att det är så mycket pill, annars hade den nog gjorts oftare...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben