Grekisk lasagne med spenat, fetaost och oliver

Serverar: 4 portioner

Spenat, fetaost och oliver förvandlar denna italienska klassiker till en grekisk favorit. Oregano och mynta ger extra skjuts åt smaken.

Ingredienser

  • 9 lasagneplattor
  • 2 msk olivolja
  • 300 g fryst, hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 250 g blandfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g ricottaost
  • ½ dl smulad fetaost
  • 10 svarta, skivade oliver
  • 3 msk färsk, hackad mynta
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med 1 msk olivolja och ställ åt sidan. Tina spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken fint. Koka lasagneplattorna enligt paketets anvisningar.
    2. Värm upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt blandfärs och lök och bryn i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp blandningen på en bit hushållspapper.
    3. Blanda spenat, ricottaost, fetaost, oliver och 2 msk mynta i en skål. Häll 1 dl passerade tomater i botten på den smorda formen. Salta och peppra. Lägg på 3 lasagneplattor.
    4. Bred ett tunt lager spenatblandning på plattorna. Lägg ett lager färs ovanpå spenatblandningen och bygg på med ½ dl passerade tomater. Salta och peppra. Gör fler lager tills ingredienserna tar slut.
    5. Täck över med folie och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Strö över resten av myntan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben