Grekisk Spenatpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Bra bjudmat

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl olivolja
  • 1½ dl varmt vatten
  • Fyllning
  • 500 g färsk spenat eller 250g fryst
  • 1 gul lök
  • Olivolja till stekningen
  • 200 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till degen. Knåda degen i ca 5 minuter för hand eller 3 minuter i maskin. Skölj spenaten och koka den i ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i olivolja. Ta pannan från värmen. Grovhacka spenaten och smula fetaosten. Blanda ner i pannan tillsammans med dillen. Vispa upp äggen och blanda ner i spenaten. (Spar lite ägg till penslingen). Krydda och blanda väl. Dela degen i två halvor, den ena lite större. Kavla ut den större till en tunn (1-3 mm) rund botten. För över till en pajform, 28-30 cm i diameter. Lägg i spenatfyllningen och vik över degkanterna runt om. Kavla ut den andra deghalvan till ett tunt runt lock. Lägg över pajen och vik in degkanterna under pajbotten. Pensla med resterande ägg och grädda mitt i ugnen, 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben